Vrijwilliger worden?

Om het spel van Scouting te kunnen spelen zijn goede enthousiaste vrijwilligers nodig. Wij zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe kaderleden. Wat kunnen wij je bieden?

Beverleiding
Bevers zijn jongens en meisjes in groep 2 en 3. De Bevers komen op zaterdagochtend van 09.30 uur tot 11.15 uur spelen in het dorp Hotsjitonia, waar zij allerlei speelfiguren ontmoeten en leuke dingen beleven.

Welpenleiding
Welpen zijn jongens en meisjes in groep 4, 5 en 6 die in de jungle allerlei spannende avonturen beleven gebaseerd op "Jungle Boek". Wij hebben twee Welpengroepen. De ene groep beleeft haar avonturen iedere woensdag van 18.30 uur tot 20.15 uur, terwijl de andere groep dat op zaterdag tussen 09.30 uur tot 11.15 uur doet.

Scoutsleiding
Scouts zijn jongens en meisjes in groep 7, 8 en de 1e klas (jonge scouts) en 2e, 3e en 4e klas (oude scouts) die klaar zijn voor het 'echte' werk. De Scoutsgroep komt iedere dinsdag van 18.45 tot 20.45 bij elkaar.

Bestuur- en commissies
Om elke week groep te kunnen draaien is er een aantal commissies en een bestuur die zaken zoals gebouw, financiën, activiteiten, PR en fondsenwerving etc. regelen. De activiteiten van het bestuur of de commissies kun je erg goed zelf inplannen op die tijden die je zelf het beste uitkomen. Kun of wil je niet elke week op dezelfde tijd aanwezig zijn heb je als commissie- of bestuurslid toch de kans om in de geweldige wereld van de Scouting actief te zijn. Er is altijd genoeg te doen, als je ons laat weten wat je het liefste doet, of waar je goed in bent hebben we ongetwijfeld een leuke functie voor je!

Verdiensten
Het is vrijwilligerswerk, dus een financiele verdienste zit er niet in. Wat verdien je er dan wel mee?

  • Elke week een gezellige opkomst met de jeugdleden en de overige stafleden.
  • Het geluk wat de kinderen uitstralen als ze weer eens een keer iets bereikt hebben wat ze zelf echt niet voor mogelijk hielden.
  • Vrije dagen van je baas als je een keer met de jeugd mee op weekend of op zomerkamp gaat.
  • Een vrijwillig opleidingstraject.

Je wordt dus niet zomaar voor de leeuwen gegooid, je wordt goed begeleid bij je nieuwe functie!

Heb je interesse in een functie binnen Scouting Jeanne d'Arc? Neem dan contact op met onze secretaris (info@sjda.nl).