Spelvisie "SCOUTS"

Binnen Scouting Nederland worden de programma's aangeboden volgens de spelvisie SCOUTS. Scouting Jeanne d'Arc onderstreept deze spelvisie, en we leggen hem hieronder graag aan je uit.

Spelvisie

Waar staan de elementen van SCOUTS voor?

  • Samen: staat voor de betrokkenheid die we als scouts hebben met de maatschappij, voor de onderlinge verbondenheid die we als scouts over de hele wereld met elkaar voelen en voor het internationale aspect binnen Scouting.
  • Code: staat voor onze normen en waarden (onze ‘spelregels'), onze ceremoniën, dat Scouting een fundament heeft, en de bezinning op wat en waarom je de dingen doet.
  • Outdoor: staat voor buitenleven, de natuur niet alleen als de omgeving waarin we ons spel spelen, maar ook als opvoedende waarde.
  • Uitdaging: staat voor de persoonlijke ontwikkeling van scouts. Scouting is niet alleen een plezierige vrijetijdsbesteding, het biedt ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, steeds weer je grenzen te verleggen.
  • Team: staat voor het werken in subgroepen (oud leert jong), de toenemende zelfstandigheid van de jeugdleden en afnemende begeleiding in de verschillende speltakken.
  • Spel: staat voor het scoutingspel zelf, de veelzijdigheid erin, de thematiek en het aanspreken op de creativiteit (zowel in fantasie als het creatief zijn in oplossingen bijvoorbeeld).

In de activiteiten die je doet, komen één of meerdere van deze kernelementen naar voren. Als je bijvoorbeeld met je scouts gaat pionieren, komen daar de elementen Outdoor, Uitdaging en Team aan bod.