Kennismaken

Wat is Scouting?Scouting is samen actief bezig zijn in en met je omgeving. Scouting is leuk en avontuurlijk. Hoe meer jij je inzet, hoe meer er gebeurt. En dat maakt het tot een groot AVONTUUR!

Scouting verveelt nooit! Samen met andere jongens en meisjes ga je elke week een andere uitdaging aan. In kleine groepjes ga je, jouw omgeving verkennen. Naarmate je ouder wordt, bepaalt niet meer alleen de leiding wat er gebeurt, maar doe je dat samen.

Scouting is voor alle kinderen vanaf 5 jaar, ongeacht kleur, geloof of afkomst.

Ruim 100.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting Nederland. Samen met ruim 15.000 kaderleden en 10.000 bestuurders vormen zij de grootste jeugd en jongerenvereniging van Nederland. Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding, dat is wat Scouting te bieden heeft. Maar er is meer! Naarmate je als jeugdlid ouder wordt en je langer bij Scouting bent, neemt je zelfstandigheid toe; de begeleiding kan daardoor dus afnemen.

Wat is Scouting?In het Scoutingprogramma zitten volop mogelijkheden. Scouting is dus niet alleen heel leuk, maar je leert er ook nog een boel. Goed samenwerken bijvoorbeeld, of leiding geven aan kleine groepen. Scouting is oorspronkelijk gebaseerd op de ideeën van de Engelsman Baden-Powell. Hij heeft een boek geschreven met de titel "Aids to Scouting", bestemd voor verkenners van het leger. In 1903 werd dit boek door veel Engelse jongens aangeschaft en gebruikt als een spel. Dit werd overgenomen door Baden-Powell, die een nieuw boek schreef met als titel "Scouting for Boys".