Aapje Kibo

Er was eens een lief, klein wit aapje. Zijn naam is Kibo. Kibo woont in een mooie, oude eikenboom, midden in een groot bos. In zijn boom heeft hij het prima naar zijn zin en in het bos kan hij altijd genoeg te eten vinden. Toch was Kibo een beetje verdrietig! In het grote bos waren geen vriendjes waar Kibo mee kon spelen. Ze woonden allemaal heel ver weg.

Op een dag had Kibo er genoeg van. Hij ging op pad om een mooie nieuwe boom te zoeken, die midden in een bos moest staan, vol met lieve vriendjes waarmee hij dan fijn zou kunnen spelen. Onderweg keek Kibo goed rond naar een mooie plek, maar nergens zag hij vriendjes en vriendinnetjes.

Na dagenlang zoeken kwam hij een bekende tegen. Het was Nol de wijze uil. “Natuurlijk” dacht Kibo, “Nol weet vast wel raad”. ”Nol”, vraagt Kibo, “Ik zoek een mooie boom, die staat op een plek waar veel vriendjes en vriendinnetjes komen om mee te spelen.” Nol dacht eens heel diep na. Opeens wist hij iets. “Ja, ja”, sprak hij wijs, “Ik weet wel iets. Wat dacht je van mijn eigen prachtige boom. Er is nog plaats genoeg.” “Maar komen hier dan wel vriendjes en vriendinnetjes?” vraagt Kibo. “Jazeker”, antwoord Nol. “Een keer in de twee weken op zaterdagmorgen komen hier veel lieve kinderen spelen. Ze zijn van de Scouting en heten: De Blauwe Vogels. Samen zitten we dan te dromen bij mijn boom. We dromen over allerlei leuke spelletjes en uitstapjes.” Aapje Kibo wordt er helemaal blij van. “Ik wil ook met jullie dromen en spelen Nol! In deze boom wil ik wel wonen.” “Dat is goed”, zegt Nol.

Vanaf die dag wonen Kibo en Nol samen in de mooie droomboom. Soms komen er andere dieren in het bos meespelen en sinds kort woont ook Felix de Paradijsvogel bij Nol en Kibo in de boom.